Monday, 20 May 2024

Που είμαστε

Με ένα μόνο κλικ βρείτε την ακριβή τοποθεσία μας και επισκεφθείτε μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, κάνοντας κλικ εδώ

Δημοτικό

Σχολείο και Οικογένεια

Επικοινωνία

Χάρτης Πρόσβασης

Φώτο & Βίντεο


ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Print E-mail

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  • Το σχολείο αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποστέλλει τα μαθήματα στους απόντες μαθητές για να μπορέσουν να ετοιμαστούν για την επόμενη μέρα. Αυτό γίνεται είτε με φαξ, είτε με e-mail, είτε με το σχολικό (παράδοση εργασιών στο σπίτι).
  • Το σχολείο έχει την υποχρέωση, πέραν των προκαθορισμένων συγκεντρώσεων γονέων, να ενημερώνει άμεσα τους γονείς για οποιαδήποτε θέμα αφορά το μαθητή (συμπεριφορά, επιδόσεις κτλ.)
  • Το σχολείο διατηρεί πλήρες φαρμακείο για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος ή εμφάνισης από μέρος του παιδιού συμπτωμάτων ασθενείας (πυρετός, πονοκέφαλος κτλ.). Και στις δύο περιπτώσεις, ο γονέας ενημερώνεται άμεσα τηλεφωνικά.
  • Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής «χτυπήσει» ή «χτυπηθεί» ή έχει κάποιας μορφής παραβατική συμπεριφορά, οι γονείς του ενημερώνονται αμέσως . Απώτερος στόχος μας, η νουθέτηση και ο παραδειγματισμός του παιδιού, όχι η τιμωρία του.
  • Το σχολείο υποχρεούται να ενημερώνει για οποιαδήποτε σχολική εκδήλωση τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την πραγματοποίησή της.
  • Αν ένας μαθητής έχει συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά, τότε το σχολείο έχει το δικαίωμα – σε συνεννόηση και με το γονέα- για αποκλεισμό του από κάποια δραστηριότητα (π.χ. κολυμβητήριο, εκδρομή, σχολική γιορτή κτλ.)
  • Αν ένας μαθητής έχει συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά και δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, τότε το σχολείο έχει το δικαίωμα να μην ανανεώσει τη φοίτησή του για την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Στην περίπτωση που κάποιος γονέας καθυστερεί την καταβολή των διδάκτρων πέραν των 3 (τριών) μηνών, το εκπαιδευτήριο διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παροχή σχολικού λεωφορείου μέχρι να τακτοποιηθεί η οφειλή.